Tom Neven

Tom Neven & Kiki Mettler | zaterdag 10 september 2016 | 20:30 uur | € 10,00 pp

Tom NevenTom Neven bracht in mei 2016 zijn debuutalbum ‘Closer’ uit. Na jaren van liedjes schrijven heeft hij nu zijn beste nummers opgenomen in hun meest pure vorm. Tijdens het opnameproces ging het steeds om het vertellen van het verhaal, zijn stem en zijn gitaar.

Hij streefde niet naar perfectie, maar puur naar het juiste gevoel. Met dit album wil hij zo dicht mogelijk bij de luisteraar komen. Deze moet bij het beluisteren van ‘Closer’ het idee krijgen dat Tom naast hem/ haar zit te spelen. Samen met een aantal gastmuzikanten zijn de liedjes subtiel aangekleed. De sound is direct en helder en ieder lied vertelt een persoonlijk en eerlijk verhaal.

Als singer-songwriter heeft Tom Neven inmiddels op diverse podia gestaan. Met name in de regio West-Brabant. Zo heeft hij o.a. opgetreden op het poppodium van Mezz Breda. Het hoogtepunt was het bereiken van de finale van de BN De Stem Cultuurprijs in 2014. Daar trad hij op voor een uitverkochte zaal in het Chassétheater in Breda. De jury roemde hem om zijn teksten, gitaarspel, zang en performance. Dit was voor hem een stimulans om zich in 2015 volledig te storten op het opnemen van zijn debuutalbum.

Tom Neven presenteerde ‘Closer’ uiteindelijk tijdens een zeer intieme editie van het singer-songwriterevenement ‘Rauw Hees Teder’.