Stevie Ann

Stevie Ann | zondag 6 maart 2016 | 15:00 uur | € 15,00 pp


Stevie AnnZe wordt ‘één van de beste Nederlandse singer/songwriters’ (magazine OOR) genoemd, won op haar 19e een Zilveren Harp en bestormde de hitlijsten. Haar album California Sounds werd door Trouw begroet met maar liefst 5 sterren.

Zondag 6 maart 2016

Stevie Ann. Haar unieke geluid is een eerbetoon aan troubadours die haar voorgingen, zoals Joni Mitchell, Carole King en Neil Young. In haar theatershow brengt ze nieuwe liedjes ten gehore in een kleine setting. Country-, folk-, soul- en popinvloeden klinken door in haar muziek, dynamisch gevormd door haar fenomenale geluid en warme vibe.

Al sinds haar debuut in 2005 op negentienjarige leeftijd bouwt Stevie Ann gestaag aan haar carrière. In die jaren volgen meerdere albums, awards en hitnoteringen in Nederland. Voor haar laatste album reisde ze naar de Verenigde Staten. Een plek die voor veel inspiratie heeft gezorgd, het land is echt terug te horen op de plaat. Met California Sounds laat Stevie Ann zien dat ze het plekje dat ze in het Nederlandse muzieklandschap heeft veroverd nog lang niet gaat afstaan.

In Amerika was Stevie tijdens haar lange verblijf in Californië inmiddels zo ingeburgerd dat ze haar tracks kon opnemen met ervaren ’session cats’ als drummer Victor Indrizzu (Rufus Wainwright, Emmylou Harris), bassist Sean Hurley (John Mayer, Melissa Etheridge) en Counting Crows-gitarist David Immergluck. Uit de vaak indrukwekkende vocale prestaties van Stevie Ann op deze plaat is te horen dat deze grote namen niet alleen meededen omdat de Limburgse zo gezellig in de 0mgang was. Nee, hier werd gewerkt aan een plaat van internationale klasse.

In april en mei 2016 staat Stevie Ann weer in het theater (klik hier voor de theatertour) en brengt ze haar nieuwe liedjes ten gehore en vertelt ze over hoe deze songs zijn ontstaan. Als voorproefje stond ze op 6 maart 2016 in een huiskamer te Etten-Leur.

Stevie Ann

Stevie Ann & Frank Rensen