Rogier Pelgrim

Zondag 26 november 2017, 15:00 uur, Etten-Leur, € 15,00 pp

Rogier PelgrimIn januari 2016 stond Rogier Pelgrim in een gevulde huiskamer in Etten-Leur. We zijn nu ruim 1,5 jaar verder en in de tussentijd heeft Rogier niet stilgezeten. Zijn tweede album ‘Birds and Busy People’ is inmiddels uit en zeer goed ontvangen door de pers!

Rogier wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. In diezelfde wedstrijd wint hij ook de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Wat de pers zei over ‘Birds and Busy People’ het tweede album van Rogier Pelgrim:


OOR
‘Hij behoort momenteel tot de eredivisie van de Nederpop. Pelgrims liedjes zijn fris en fruitig, meerdere malen uitermate catchy, melancholiek of majestueus en warm-genereus. ‘ 

LUST FOR LIFE
‘Wat doe je als je zo omver geblazen wordt door een song dat je ‘m twintig keer achter elkaar draait? Even If, de afsluiter van Birds and Busy People, is zo’n liedje waar je helemaal van ondersteboven raakt.’ 4 sterren (5)

HEAVEN
‘Zonder zichzelf te verliezen toont Pelgrim ook in deze vollere folkpop-setting zijn kwaliteiten als zanger, muzikant en liedjesschrijver.’ 

MPODIA
‘Het album is meer dan de moeite waard. Een download is niet genoeg, het gaat hierbij om het geheel van het album in plaats van losse nummers die verzameld zijn op een album.’

FESTIVALINFO
‘Op Birds and Busy People laat Rogier Pelgrim niet alleen horen waarvoor hij staat, maar ook dat hij gegroeid is in zijn muziek. Hij klinkt grootser, zekerder en meer ontspannen dan op zijn debuut.’

KRENTEN UIT DE POP
‘Een plaat die geen seconde onder doet voor hetgeen dat buiten Nederland wordt gemaakt. En Birds and Busy People wordt bij herhaalde beluistering ook nog eens steeds beter.’

NEDERLANDS DAGBLAD
‘Een schitterend album met ook schitterend art-work.’

 

 


Voorprogramma: Esmeralda van Hoek

Esmeralda van HoekEsmeralda van Hoek (43) werd geboren te Breda op 11 maart 1974.

Als oudste uit het gezin van 4 kinderen, groeide ze op in Etten-Leur en studeerde na de middelbare school af als Logopedist aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven.

Inmiddels is ze al vele jaren met veel passie en enthousiasme werkzaam als logopedist binnen het cluster 2 onderwijs, waar zij werkt met kinderen met een auditieve en communicatieve beperking. Daarnaast is Esmeralda gediplomeerd DRU yogadocent en heeft ze haar eigen yogastudio in de avonduren genaamd: “Tanties yogastudio.”

Als klein meisje kende zij vrijwel alle nummers van de verschillende langspeelplaten die haar ouders draaiden op de pick-up. Zij zong ze uit volle borst mee en op deze manier kwam ze er achter dat ze graag zong en acteerde. Vanaf haar 18e tot haar 35e volgde ze zanglessen op Sint Frans en vervolgens bij zanglerares Cecile Creusen. Tijdens deze periode nam ze deel aan de jaarlijkse musicals op de K.S.E, zong zij samen met haar schoolvriend: Frans de Bekker+ op gelegenheden en in restaurants en deed zij mee aan verschillende projecten/producties. In 2010 werd het wat rustiger vanwege het opzetten van een eigen logopedie praktijk genaamd: “Van Hoek en van Luijk” samen met haar collega Krishna van Luijk.

Tijdens haar werk was het collega Peter Strating die haar weer een podium gaf om haar mooie warme stem in zang te delen met het grote publiek! En de kriebels kwamen weer terug bij Esmeralda. In april 2017 werd zij benaderd door haar oud buurmeisje Margot van Dijk om deel te nemen aan huiskamerconcerten van: “Up Close & Personal Sessions”.

Zoals Esmeralda dat zo mooi zegt: ”Zingen met hart en ziel en mensen weten te raken met datgene dat je brengt, daar krijg ik energie van!” Kom genieten van de schitterende liedjes vertolkt door de zuivere en schitterende stem van deze jonge vrouw op 26 november 2017 tijdens de huiskamer tour in het voorprogramma van Rogier Pelgrim!

Fields of Gold | De Veste Verlicht Goes 2017

I Would Stay | Mieke 40 jaar