Rogier Pelgrim

Rogier Pelgrim | zaterdag 9 januari 2016 | 20:00 uur | € 15,00 pp

Rogier PelgrimMet zijn opvallende en eigenzinnige stemgeluid krijgt Rogier Pelgrim (27) menig publiek stil. Zijn pakkende en melancholische liedjes voeren je mee naar een wereld vol verhalen en avonturen. ‘Roll The Dice’ is de naam van zijn eerste full-length album dat hij presenteert in de bovenzaal van Paradiso op vrijdag 24 januari 2014. Belangrijke bronnen van inspiratie voor hem zijn artiesten zoals Damien Rice, Johnny Cash, Sufjan Stevens en Glen Hansard.

Zaterdag 9 januari 2016, 20:00 uur, Etten-Leur [KLIK HIER OM TE RESERVEREN]

Rogier wordt in 2012 bekend door zijn deelname aan het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland.’ Giel Beelen en Eric Corton loven hem om zijn virtuositeit als zanger. Later dat jaar wint hij de Grote Prijs van Nederland. In diezelfde wedstrijd wint hij ook de prijs voor beste muzikant. Volgens de vakjury krijgt hij “een bomvol Paradiso muisstil met zijn van God gegeven stem en zweept hij het publiek net zo makkelijk weer op.”

Dat deze liedjesschrijver een grote liefde heeft voor het vertellen van verhalen, bewijst hij op zijn eerste echte langspeelplaat ‘Roll The Dice.’ Rogier zingt over idealisten, zwervers, het klooster, oude en nieuwe liefde, moed en het nemen van risico’s. Ook het fraai geïllustreerde artwork van het album vertelt een verhaal. Wie het album op CD heeft, ontdekt in het bijgaande boekje een mini-stripverhaal over een man die zijn leven op het spel zet in een ultieme poging weg te vliegen uit zijn saaie en alledaagse bestaan.

De uit Ede afkomstige liedjesschrijver brengt zijn album in eigen beheer uit en houdt daarmee de touwtjes grotendeels in eigen handen. Om de financiering rond te krijgen zette Rogier een crowdfundingcampagne op via VoorDeKunst.nl. Fans, vrienden en muziekliefhebbers steunden hem massaal en er werd zelfs meer geld opgehaald dan aanvankelijk de bedoeling was.

Voor deze plaat werkt Rogier Pelgrim samen met producer en arrangeur René de Vries (Blaudzun, Lucky Fonz III en This Beautiful Mess). De plaat is gemixt door Martijn Groeneveld (Blaudzun, Lucky  Fonz III, Case Mayfield, Janne Schra en vele anderen), die ook een belangrijke rol als co-producer vervult. Rogier Pelgrim komt met een veelzijdig album waarop hij zowel in zijn eentje als met een complete band te horen is. In de titeltrack ‘Roll The Dice’ rockt Rogier als nooit te voren, om vervolgens te ontroeren met ‘Quiet Girl’; een klein en gevoelig tokkelliedje waarin hij laat horen zijn kopstem volledig onder controle te hebben. Een andere opvallende song is het meeslepende ‘How We Fell From Grace,’ een duet met zijn vaste achtergrondzangeres Jannica Woudstra. Een mysterieus en haast sacraal nummer is de song ‘One of a Kind.’ Rogier laat zichzelf ook van een lichtvoetige kant zien in ‘Darling drive me far’ dat hij schreef met gitarist Arie Storm.

Met ‘Roll The Dice’ wil Rogier Pelgrim een nieuw en spannend hoofdstuk aan zijn eigen verhaal toevoegen. Net als de hoofdpersoon uit het stripverhaal, in het artwork van het album, zet hij alles op het spel om zijn droom te verwezenlijken. En ach, het leven is toch saai als je nooit een gokje durft te wagen. So let’s roll the dice!

Sinds 2009 treed Rogier Pelgrim op onder zijn eigen naam. Ooit was hij zanger van de rockband Nuclear Playground. Maar toen in één week zijn relatie op de klippen liep en hij besloot uit de band te stappen, nam zijn leven plotseling een nieuwe wending. Het was het beginpunt van zijn carrière als solo-artiest. In 2012 bracht hij zijn eerste EP ‘Our Dear Lady of the Plains’ uit die door de schrijvende media positief werd ontvangen. Hij deed zo’n 350 optredens in huiskamers, poppodia, theaters en festivals. Hij speelde in het voorprogramma van Blaudzun, Handsome Poets, Janne Schra en Andy Burrows. In Koninklijk Theater Carré opende hij voor gitaarlegende Leo Kottke. In 2013 deed hij mee aan de Popronde. In september dat jaar deed hij een mini-tour door Marokko. Op 15 december speelde hij in de Amsterdamse Stadsschouwburg in het bijzijn van prinses Beatrix tijdens het Nationale eerbetoon aan Nelson Mandela. Daarnaast is hij een graag geziene gast bij Radio 1, 2 en 3FM.

Zaterdag 9 januari 2016, 20:00 uur, Etten-Leur [KLIK HIER OM TE RESERVEREN]