Joep Pelt

Joep Pelt | zoondag 18 oktober 2015 | 15:30 uur | € 15,00 pp

joep-pelt-bioAls tiener trok de Amsterdamse singer-songwriter Joep Pelt naar Mississippi om er te leren van oude blueshelden als R.L. Burnside en T-Model Ford. In de weken die Joep bij hen op de veranda doorbracht leerde zij hem de typische deltablues gitaarstijl, die ook het muzikale DNA vormt van artiesten als Jack White en The Black Keys. Joep raakte hopeloos verliefd op de blues, besloot beroepsmuzikant te worden en dieper te gaan graven in de muziek.

“Twee maanden lag ik in Johannesburg op de intensive care. Gelukkig leende een goede vriend mij zijn iPod met daarop liedjes van mijn oude blueshelden. Ik luisterde er onophoudelijk naar. Het was alsof zij als oude vrienden rond mijn bed stonden om mij de goede kant op te wijzen.” (Joep Pelt)
 

Zondag 18 oktober 2015, 15:30 uur, Etten-Leur [KLIK HIER OM TE RESERVEREN]

 

Nadat het noodlot in 2012 had toegeslagen, organiseerde Joeps muziekvrienden een benefietconcert in de Melkweg, met optredens van o.a. Harry Sacksioni, Typhoon, Lucky Fonz III, Tim Knol, Perquisite en The Ex. De eclectische line up laat Joeps reikwijdte binnen de Nederlandse muziekwereld zien: allemaal waren ze wel eens slachtoffer geworden van zijn drang naar muzikale verbinding.

Nog tijdens zijn herstel begon Joep met het schrijven van liedjes voor “Show Me The Way”, een proces dat ruim twee jaar zou duren. “Show Me The Way” is Joeps meest persoonlijke plaat tot nu toe, en sluit een hoofdstuk af uit een moeilijke periode.

Op 12 juli stond Joep Pelt voor de vijfde keer op het North Sea Jazz Festival in Rotterdam!

Zondag 18 oktober 2015, 15:30 uur, Etten-Leur [KLIK HIER OM TE RESERVEREN]