Jay Nash

Jay-NashMet 5 optredens in 3 jaar kunnen we wel stellen dat Jay Nash vriend aan huis is in Etten-Leur! Het allereerste optreden op 1 mei 2011 was een dubbel hoofdprogramma met Greg Holden en maakte meteen al diepe indruk. Voor veel LIVE in the Living Room gasten is een introductie eigenlijk niet meer nodig. Voor de mensen die Jay Nash nog niet kennen:

Voor Jay Nash begon het allemaal in het kleine plaatsje Manlius, in het noorden van de staat New York. Door de invloeden van onder andere The Grateful Dead, Cat Stevens en Bob Dylan wist hij na zijn verhuizing naar New York zijn eerste EP te schrijven en uit te brengen.

Er was echter nog een verhuizing nodig om de volgende stap te kunnen maken. In 2001 trok hij naar Los Angeles en begon daar aan zijn muzikale carrière te werken. Nadat hij op eigen kracht een aantal albums uit had gebracht, was het Some Kind Of Comfort dat de aandacht trok van het Hotel Cafe. Deze beroemde venue in Los Angeles zorgde eerder al voor de doorbaak van artiesten als Laura Jansen, Sara Bareilles en Jason Mraz.

Sara Bareilles was onder de indruk van zijn muziek en zij wilde dan ook graag meewerken aan zijn single Barcelona. Deze single is terug te vinden op het album The Things You Think You Need.

Jay Nash schrijft over wat er om hem heen gebeurt en zingt het met volle overtuiging.