Jan de Bruijn feat Pieter van Bogaert

Zondag 22 maart 2020, 15:30 uur, Etten-Leur, € 15,00 pp inclusief hapjes en drankjes

Zondag 22 maart 2020, 15:30 uur, Etten-Leur – RESERVEER

Jan de Bruijn (Rijsbergen, 1958) speelt al meer dan veertig jaar uit het hoofd en uit het hart. In de jaren tachtig leidt hij The Crew, de rhythm & blues band waarmee Jan jarenlang een toonaangevende rol speelt in het internationale clubcircuit.

Begin jaren negentig start Jan een nieuwe band, The Gonnabee’z, opnieuw een Vlaams-Nederlandse combinatie en opnieuw met zwager Pieter van Bogaert op de toetsen. Maar nu met veel meer eigen werk. De nummers zijn steviger dan men van hem gewend is. Vooral in de ballads toont Jan zijn vermogens als songwriter.

In 2013 brengt Jan voor het eerst het langverwachte soloalbum uit. The Long Way Home wordt breed omarmd als “het beste wat Jan tot nu toe heeft gemaakt”. Drie jaar later komt de opvolger Bittersweet. Insiders die al enkele opnames konden horen, slaan dit album nog hoger aan.
Het jarenlang spelen met anderen bracht Jan tijdens vele concerten en tournees in tal van landen, zoals Belgie, Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Malta, Zuid-Afrika en de Caraïben. Deze enorme, brede, internationale werkervaring heeft absoluut bijgedragen aan de unieke, muzikale ontwikkeling van Jan als gitarist, zanger en songwriter

Jan de Bruijn is een goede gitarist met een geweldige stem en een even dienstbare als onvermijdelijke podiumpersoonlijkheid. Hij deelde tot nu toe podia en studio’s met o.a. Bløf, Thé Lau, Otis Clay, Jerry Mccain en nog veel meer …

 

 Zondag 22 maart 2020, 15:30 uur, Etten-Leur – RESERVEER