Bertolf

Bertolf : 11 oktober 2014, Etten-Leur | 25 oktober, Zwartsluis | 8 november, Vleuten | € 15,00 pp

Bertolf Lentink ProfielfotoBertolf Lentink is een liedjesschrijver, multi-instrumentalist en zanger uit Zwolle.
Hij kwam al op erg jonge leeftijd in aanraking met muziek; zijn vader was een groot bluegrass liefhebber en Bertolf nam al in zijn zesde levensjaar de gitaar ter hand. Daarna volgden instrumenten als banjo, mandoline en dobro.

Lentink begon in 2002 de band “The Junes” en speelde daarmee in voorprogramma’s van onder meer The Posies en The Tragically Hip.
Maakte van 2007 tot 2008 deel uit van de band van Ilse DeLange, en keerde in 2011 nog eenmalig terug om mee te spelen met haar concert in het Gelredome.

Bertolf bracht drie solo-albums onder z’n eigen naam: For Life (2009), Snakes & Ladders (2010) en Bertolf (2012). Van deze platen zijn onder andere de twee 3FM Megahits “Another Day” en “Cut Me Loose” afkomstig. In 2010 ontving Bertolf een Zilveren Harp.

In 2013 stond hij samen met Kasper van Kooten in de theaters met hun programma “Harde Noten”. Op dit moment is Bertolf tot en met mei te zien in de theaters met de voorstelling Back to Abbey Road, een ode aan The Beatles. Daarnaast werkt hij met zijn band Color Reporters aan hun debuutalbum (komt uit in maart 2014, eerste single februari 2014) en staan ze in april 4 keer in het voorprogramma van Racoon. In het najaar zal Bertolf een klein uitstapje doen naar de huiskamers om zijn oude en nieuwe liedjes in een intieme setting te spelen.